Žralok na prírodno30

Žralok na prírodno

Suroviny

  • plátky žraloka
  • limetku
  • kari korenie
  • maslo
  • soľ
  • vegetu a môžeme použiť aj korenie na grilované ryby s citrónom

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Plátky žraločieho mäsa najskôr osolíme, posypeme vegetou, kari korením a môžeme aj okoreniť grilovacím korením na ryby s citrónom. Takto pripravene poukladáme do zapekacej misy z jánskeho skla. Keď ich už máme naukladané na každý plátok dáme maslo a polejeme šťavou z limetky. Pečieme v rúre pri teplote 150C.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa