Zmes na diabolské toasty45

Zmes na diabolské toasty

Suroviny

  • 1 kg chudého hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • 1 kg cibule
  • 1 kg rajčín
  • 1,5 kg papriky čerstvej
  • 5 feferóniek
  • 3 hlavičky cesnaku
  • 1 deko preosiate (alebo Zelko)
  • 1 dl oleja.

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky ingrediencie zomelieme na mäsovom mlynčeku. Postupne do oleja pridávame mäso, ktoré necháme podusiť 20 až 30 minút (opäť závisí od druhu), pridáme zomletú cibuľu, cesnak, feferónky, papriku, rajčiny a necháme za občasného premiešania masy variť 45 minút na miernom ohni. Na záver pridáme preosiate deko alebo zelko – jemnejšiu časť. Premiešame, necháme 5 minút povariť a odstavíme. Zmes ponalievame do pohárikov od detskej výživy, aby sa mohla jednorázovo dávka spotrebovať pri otvorení. Sterilizujeme asi 15 až 20 minút, aby viečka priľahli k pohárom a uložíme. Zmes môžeme po vychladnutí uchovať v mrazničke. Použijeme na hrianky, na špagety, alebo ako prídavok do gulášov a iných vhodných jedál.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa