Zemiaky drevorubačov30

Zemiaky drevorubačov

Suroviny

  • 500 g zemiakov
  • 400 g kelu
  • 150 g klobásy
  • 40 g  slaniny
  • 1 cibuľa
  • 30 g múky
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na slanine upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na rezančeky pokrájaný kel a na kocky pokrájané zemiaky. Osolíme a pod pokrievkou udusíme do mäkka. Potom celé zaprášime múkou, podľa potreby rozriedime horúcou vodou, povaríme a pridáme na kolieska pokrájanú uvarenú klobásu alebo párky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Chcete postrúhať mäkký syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite olivovým olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami
  • Čerstvá petržlenová aj iná vňať sa v panelákovom prostredí ťažko udrží čerstvá. Jemne ju posekajme, nasypeme do tvorítka na ľad, potom zalejeme vodou a dajme zmraziť. Kocky bylinkového ľadu vyklopíme z formy, nasypme do vrecúška a uzavrime. Vňate máme pripravené do zásoby a stále budú čerstvé.
  • Aby sa na omáčke neurobila kôrka, stačí napichnúť na vidličku kúsok masla a prejsť ním po povrchu omáčky.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa