Zemiakový šalát s ananásom45

Zemiakový šalát s ananásom

Suroviny

  • 300 g uvarených šalátových zemiakov
  • 300 g uvarených sladkých zemiakov (batáty)
  • 100 g olúpaného čerstvého sladkého ananásu
  • 4 lyžice malých povarených ružičiek brokolice
  • 1 papriku baraní roh
  • 1 malú červenú cibuľu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 lyžice majolenky originál
  • 1 lyžicu horčice
  • 1 lyžičku cukru
  • 1 lyžicu octu

Náročnosť receptu

jednoduchý

84%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Uvarené zemiaky i batáty nakrájajte na kocky. Ananás a baraní roh na menšie kocky, cibuľu najemno. Všetko spolu s brokolicou dajte do misy a premiešajte. Z majonézy, soli, korenia, octu, cukru pripravte dresing a zmiešajte ho so zeleninou. Šalát dochuťte soľou, octom, cukrom. Nechajte v chlade odležať.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Čerstvá petržlenová aj iná vňať sa v panelákovom prostredí ťažko udrží čerstvá. Jemne ju posekajme, nasypeme do tvorítka na ľad, potom zalejeme vodou a dajme zmraziť. Kocky bylinkového ľadu vyklopíme z formy, nasypme do vrecúška a uzavrime. Vňate máme pripravené do zásoby a stále budú čerstvé.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Chcete postrúhať mäkký syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite olivovým olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami
  • Vajcia so škvrnitou škrupinou sú napadnuté plesňou. Ak po ich presvietení uvidíte vo vnútri tmavé škvrny, nepoužívate ich.
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa