Zemiakový šalát bez majonézy45

Zemiakový šalát bez majonézy

Suroviny

  • 10 zemiakov uvarených v šupke
  • 2 cibule
  • 4 kyslé uhorky
  • ocot
  • práškový cukor
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 PL horčice
  • petržlenová vňať.

Náročnosť receptu

jednoduchý

79%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a necháme vychladnúť. Cibuľu posekáme nadrobno, uhorky na kocky a zemiaky na kolieska. Všetko v mise premiešame, pridáme soľ, korenie a horčicu. Vodu, cukor a ocot zmiešame podľa chuti a prichystáme si sladko-kyslú zálievku, ktorú necháme zovrieť. Zalejeme ňou šalát, premiešame a v chladničke necháme odležať do druhého dňa. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou a kolieskami redkvičiek.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa