Zemiakový šalát bez majonézy45

Zemiakový šalát bez majonézy

Suroviny

  • 10 zemiakov uvarených v šupke
  • 2 cibule
  • 4 kyslé uhorky
  • ocot
  • práškový cukor
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 PL horčice
  • petržlenová vňať.

Náročnosť receptu

jednoduchý

79%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a necháme vychladnúť. Cibuľu posekáme nadrobno, uhorky na kocky a zemiaky na kolieska. Všetko v mise premiešame, pridáme soľ, korenie a horčicu. Vodu, cukor a ocot zmiešame podľa chuti a prichystáme si sladko-kyslú zálievku, ktorú necháme zovrieť. Zalejeme ňou šalát, premiešame a v chladničke necháme odležať do druhého dňa. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou a kolieskami redkvičiek.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa