Zemiakový paprikáš30

Zemiakový paprikáš

Suroviny

  • 1 a pol kila zemiakov
  • 200 g prerastenej slaniny
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • štipka mletej rasce
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 2 veľké paradajky
  • 3 zelené papriky
  • 1 nožička suchej maďarskej klobásy
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

84%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky očistite, umyte a nakrájajte na väčšie kocky. Slaninu nakrájajte na malé kocky a v hrnci ju opečte. Slaninu vyberte na tanierik. Na tuku, ktorý zostal po opekaní slaniny, opečte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte prelisované cesnaky a rascu. Dajte preč z ohňa a prisypte papriku. Premiešajte, pridajte zemiaky, paradajky nakrájané na kocky a papriky nakrájané na plátky. Osoľte, okoreňte a podlejte pohárom vody. Pod pokrievkou uduste domäkka. Keď sú zemiaky skoro mäkké, pridajte klobásu nakrájanú na kolieska. Zemiaky už nemiešajte, len kastrólom zľahka potriasajte. Môžete naberať do tanierov.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
  • Ak vložíme do mlieka chrenový list, mlieko neskysne a zostane sladké aj niekoľko dní.
  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa