Zemiakovo-vajíčkové karbonátky45

Zemiakovo-vajíčkové karbonátky

Suroviny

  • 6 väčších zemiakov uvarených v šupke
  • 4 natvrdo uvarené vajcia
  • 1 veľká cibuľa
  • 80 g prerastenej slaniny
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • 1 vajce
  • strúhanka
  • zemiaky

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V panvici na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu so slaninou. Odstavíme a necháme vychladnúť. Ošúpané zemiaky nahrubo postrúhame spolu s uvarenými vajcami. Pridáme orestovanú cibuľu so slaninou, vajce, osolíme, okoreníme a zahustíme trochou strúhanky. Z masy vytvarujeme okrúhle karbonátky, obalíme ich v strúhanke a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia. Podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa