Zemiakovo-cuketové placky s mozzarellou30

Zemiakovo-cuketové placky s mozzarellou

Suroviny

  • 3-4 zemiaky
  • 1 väčšiu cuketu
  • 4 mladé cibuľky
  • 125 g mozzarelly
  • 2 lyžice petržlenovej vňate
  • 2 vajcia, hladkú múku
  • ovsené vločky (podľa potreby)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • Na dip: grécky jogurt
  • mletú sladkú papriku
  • citrón
  • Na posypanie: hrubozrnnú soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

94%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky očistite, umyte a nastrúhajte na jemno. Cuketu umyte a nastrúhajte na hrubo. Nastrúhanú cuketu vyžmýkajte, aby ste ju zbavili vody. Do misy k nastrúhaným zemiakom a cukete pridajte očistenú mladú cibuľku nakrájanú na tenké kolieska, nahrubo nastrúhanú mozzarellu, nasekanú petržlenovú vňať a vajcia. Zahustite hladkou múkou a ovsenými vločkami. Osoľte a okoreňte. V panvici rozohrejte olej na vysokú teplotu. Lyžicou dajte do panvice zemiakovo-cuketovú zmes, vyformujte malú placku a vyprážajte z každej strany do zlatista. Placky dajte na kuchynskú papierovú utierku, aby ste ich zbavili prebytočného oleja. Navrchu ich zľahka posypte hrubozrnnou soľou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa