Zemiakové placky s bryndzou 45

Zemiakové placky s bryndzou

Suroviny

  • 750 g zemiakov
  • 130 g polohrubej múky
  • mleté čierne korenie
  • sušený majorán
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • olej
  • 250 g bryndze
  • 150 g šunky
  • 150 ml kyslej smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame najemno. Pridáme soľ, múku, korenie, prelisovaný cesnak a majorán. Vypracujeme hladké cesto. Na panvici rozohrejeme trochu oleja, na ktorom z cesta opekáme malé placky. Šunku nasekáme nadrobno a v malej miske ju zmiešame s bryndzou. Bryndzovou zmesou potierame hotové placky, ktoré poukladáme na pekáč. V rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov krátko zapečieme. Placky podávame preliate kyslou smotanou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa