Zemiakové placky s bryndzou 45

Zemiakové placky s bryndzou

Suroviny

  • 750 g zemiakov
  • 130 g polohrubej múky
  • mleté čierne korenie
  • sušený majorán
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • olej
  • 250 g bryndze
  • 150 g šunky
  • 150 ml kyslej smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame najemno. Pridáme soľ, múku, korenie, prelisovaný cesnak a majorán. Vypracujeme hladké cesto. Na panvici rozohrejeme trochu oleja, na ktorom z cesta opekáme malé placky. Šunku nasekáme nadrobno a v malej miske ju zmiešame s bryndzou. Bryndzovou zmesou potierame hotové placky, ktoré poukladáme na pekáč. V rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov krátko zapečieme. Placky podávame preliate kyslou smotanou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Na 100 gramov cestovín dáme do hrnca asi jeden liter vody.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa