Zemiakové placky s bryndzou 45

Zemiakové placky s bryndzou

Suroviny

  • 750 g zemiakov
  • 130 g polohrubej múky
  • mleté čierne korenie
  • sušený majorán
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • olej
  • 250 g bryndze
  • 150 g šunky
  • 150 ml kyslej smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame najemno. Pridáme soľ, múku, korenie, prelisovaný cesnak a majorán. Vypracujeme hladké cesto. Na panvici rozohrejeme trochu oleja, na ktorom z cesta opekáme malé placky. Šunku nasekáme nadrobno a v malej miske ju zmiešame s bryndzou. Bryndzovou zmesou potierame hotové placky, ktoré poukladáme na pekáč. V rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov krátko zapečieme. Placky podávame preliate kyslou smotanou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa