Zelerová polievka so žeruchou30

Zelerová polievka so žeruchou

Suroviny

  • 1 väčší zeler
  • 2-3 zemiaky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 4 guličky nového korenia
  • 100 ml sladkej smotany
  • soľ
  • čerstvá žeruchu
  • cviklové výhonky na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

94%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme zeleninový vývar, zeleninu a všetko korenie. Varíme do zmäknutia. Uvarenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom, na zjemnenie pridáme smotanu, necháme prevrieť a môžeme podávať. Na ozdobu okoreníme čerstvým mletým čiernym korením, olivovým olejom, žeruchou a cviklovými klíčkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa