Zelený nákyp so šunkou45

Zelený nákyp so šunkou

Suroviny

  • 100 g čerstvého špenátu
  • 120 g medvedieho cesnaku
  • 2 lyžice petržlenovej vňate
  • 40 g čedaru
  • 140 g bieleho jogurtu
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice múky z bio quinoy
  • 70 g quinoy
  • 40 g rukoly
  • 6-8 plátkov sušenej šunky
  • 2 lyžice strúhaného syra na ozdobu
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Quinou uvarenú v osolenej vode sceďte a odložte. Medvedí cesnak pokrájajte, spolu so špenátom dajte do hlbšej panvice a na olivovom oleji krátko opečte. Odstavte, osoľte a nechajte vychladnúť. Žĺtky premiešajte s jogurtom a s nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Do misy dajte vymiešané ochutené žĺtky, vychladnutú quinou so špenátom a medvedím cesnakom.

Podľa chuti osoľte, okoreňte, vmiešajte nastrúhaný syr, múku a vyšľahaný sneh z bielkov. Menší, hlbší plech vymastite, vysypte strúhankou, naplňte plnkou a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte. Z vychladnutého nákypu pomocou menšej okrúhlej formičky vykrajujte kolieska. Listy rukoly prepláchnite a osušte. Na každé koliesko dajte plátok sušenej šunky, rukolu, posypte strúhaným syrom a pokvapkajte olivovým olejom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa