Zeleninový nákyp s pohánkou45

Zeleninový nákyp s pohánkou

Suroviny

  • 150 g pohánky, 75 g polohrubej múky
  • zeler
  • mrkva
  • petržlen
  • cibuľa
  • 2 PL olivového oleja
  • cesnak
  • oregano
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

79%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Koreňovú zeleninu očistíme, umyjeme a postrúhame na strúhadle. Cibuľu nadrobno pokrájame, cesnak prelisujeme a všetko dobre premiešame s umytou pohánkou. Pridáme múku, olej, korenie, osolíme a zalejeme vodou. Zapečieme domäkka vo vopred vyhriatej rúre.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa