Zeleninová špecialita z woku30

Zeleninová špecialita z woku

Suroviny

  • 150 g malých paradajok
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 150 g mini kukuričiek
  • 1 cibuľa
  • 60 g čerstvého zázvoru
  • 1 petržlen
  • niekoľko šalátových listov
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička sladkej čili omáčky
  • 1 lyžička kari korenia

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu pokrájame na malé kúsky, rovnako aj zázvor, papriku, kukuricu a paradajky. Všetko rýchlo opražte na olivovom oleji, následne pridajte omáčky a koreniny. Dochuťte aj pokrájaným petržlenom, následne každú porciu vložte do šalátového listu a zakrúťte. Pred podávaním môžete jemne pokvapkať sójovou omáčkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa