
Zeleninová špecialita z woku
Suroviny
- 150 g malých paradajok
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 150 g mini kukuričiek
- 1 cibuľa
- 60 g čerstvého zázvoru
- 1 petržlen
- niekoľko šalátových listov
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička sladkej čili omáčky
- 1 lyžička kari korenia
Náročnosť receptu










počet porcií: 4
Postup
Cibuľu pokrájame na malé kúsky, rovnako aj zázvor, papriku, kukuricu a paradajky. Všetko rýchlo opražte na olivovom oleji, následne pridajte omáčky a koreniny. Dochuťte aj pokrájaným petržlenom, následne každú porciu vložte do šalátového listu a zakrúťte. Pred podávaním môžete jemne pokvapkať sójovou omáčkou.Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA
Cennik predplatnehoTipy a triky do kuchyne
- Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
- Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
- Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
- Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
- Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.




Najčítanejšie






