Zeleninová pochúťka na bagete30

Zeleninová pochúťka na bagete

Suroviny

  • olivový olej
  • tvrdý syr
  • lístky čerstvej bazalky
  • farebné papriky
  • cuketa
  • baklažán
  • šampiňóny
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 8 kúskov nakrájanej bagety

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Farebné papriky nakrájajte na malé kúsky spolu s cuketou, baklažánom a so šampiňónmi domäkka opečte v panvici na oleji. Posoľte, okoreňte a spolu premiešajte. Opečenú zeleninu rozložte na lístky bazalky a dajte na opečené bagetové kúsky. Takto naplnené ich dajte krátko zapiecť, kým sa syr nerozpustí. Nakrájané kúsky bagety opečte v hriankovači, alebo na panvici. Potom ich pokvapkajte olivovým olejom a položte na ne nakrájaný tvrdý syr.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa