Zeleninová horčica45

Zeleninová horčica

Suroviny

  • 1 kg zelených paprík
  • 1 kg zrelých paradajok
  • 1 kg cibule
  • feferónky podľa chuti
  • 1 zeleninový nakladač
  • 2 dl octu
  • 1 dl oleja
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1,5 dl plnotučnej horčice

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Papriku zbavíme jadrovníkov, paradajky sparíme a ošúpeme, cibuľu očistíme a všetko spolu pomelieme. Pridáme nakladač, cukor, ocot a olej. Dobre premiešame a varíme asi 1 hodinu. Necháme mierne vychladnúť, rozmixujeme a do zmesi vmiešame horčicu. Naplníme do pohárov a sterilizujeme asi 10 minút. Používame k mäsu alebo ako nátierku.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa