Zeleninka s ovčím syrom30

Zeleninka s ovčím syrom

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica oleja
  • 1 stredne veľký baklažán
  • 2 paradajky
  • 1 žltá paprika
  • 1 malá cukina
  • 100 ml vody
  • pol lyžičky oregana
  • miešané bylinky
  • štipka chilli korenia
  • pol lyžičky rozmarínu
  • pol lyžičky ligurčeka
  • 1 strúčik cesnaku
  • lyžička vegety
  • 2 lyžice sladkej smotany
  • 60 g ovčieho syra

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na oleji do sklovita. Baklažán umyjeme, vykrojíme stopku, pokrájame na malé kocky a pridáme k cibuli. Paradajky na chvíľu vložíme do horúcej vody, aby sa dala stiahnuť šupka. Olúpeme ich a dáme dusiť k baklažánu. Očistenú papriku nakrájanú na rezance vložíme do zeleninovej zmesi. Zalejeme vodou. Ochutíme pripravenými bylinkami a cesnakom a na miernej teplote varíme asi 10-15 minút. Zjemníme smotanou a na koniec na zeleninu rozdrobíme ovčí syr.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa