Zelená hrášková polievka30

Zelená hrášková polievka

Suroviny

  • 3 mladé cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 200 g špenátových listov
  • za hrsť lístkov mäty
  • 200 g rozmrazeného hrášku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml kyslej smotany
  • soľ
  • mleté biele korenie, olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V hrnci zohrejte lyžicu oleja a minútu na ňom opekajte mladé cibuľky nakrájané na kolieska a strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno. Pridajte zemiaky nakrájané na malé kocky a krátko opekajte. Pridajte listy špenátu, lístky mäty a tri štvrtiny hrášku. Poduste asi 5 minút. Zalejte zeleninovým vývarom a varte, kým zemiaky nebudú mäkké. Zvyšok hrášku uvarte v malom hrnci osobitne a odložte si ho na ozdobu. Polievku nechajte mierne vychladnúť a ručným ponorným mixérom ju rozmixujte dohladka. Polievku pred servírovaním zohrejte, dajte do tanierov a ozdobte smotanou, korením a hráškom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa