Zázvorníky45

Zázvorníky

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 250 g pr. cukru
  • 250 g hl. múky,1 PL zázvoru

Náročnosť receptu

stredne náročný

77%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajcia, žĺtky a pr. cukor vo vodnom kúpeli šľaháme, až zmes zhustne. Potom ju odstavíme a šľaháme do vychl. Po častiach pridáme hl. múku s mletým zázvorom. Dobre premieš., cesto zľahka rozvaľkáme na tenký plát, formičkou vykrojíme zázvorníky, dáme na vym. plech a necháme cez noc v chlade odpočívať. Na 2. deň v mierne vyhr. rúre pečieme do ružova. Majú mať povrch lesklý a vnútro duté.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa