Zaprávaná polievka starej mamy45

Zaprávaná polievka starej mamy

Suroviny

  • 100 g kuracích drobkov (srdcia
  • žalúdky
  • pečienky
  • krky
  • kusy chrbta)
  • 3-4 ks kalerábov
  • 1-2 mrkvy
  • za hrsť zeleného hrášku
  • soľ
  • muškátový orech
  • podľa potreby jedna cibuľa a troška ryže.

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie drobky pokrájať na menšie kúsky a dusiť vo svetlej maslovej zápražke. Tá musí drobky obaliť a prijať ich šťavu. Pozor, nespáliť! Priliať vodu a na dlhšie rezančeky nakrájané mladé kaleráby, veľa. Nezaškodí pár koliesok mrkvy a pár zrniek zeleného hrášku, aby polievka bola aj farebne pekná. Posolíme morskou soľou a koreníme muškátovým orieškom. Môžeme v polievke variť aj celú neolúpanú cibuľu, zlepší chuť i farbu. Ak chceme polievku hustejšiu, pridáme uvarenú ryžu. Verzia pre vegetariánov: Maslo v zápražke nahradíme olivovým olejom a kuracie drobky čerstvými nakrájanými šampiónmi. Nezaškodí dochutenie doplniť o mleté čili. Polovegetariánska verzia: K šampiňónom je dobré pridať dve až tri kuracie pečienky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa