Zaprávaná polievka starej mamy45

Zaprávaná polievka starej mamy

Suroviny

  • 100 g kuracích drobkov (srdcia
  • žalúdky
  • pečienky
  • krky
  • kusy chrbta)
  • 3-4 ks kalerábov
  • 1-2 mrkvy
  • za hrsť zeleného hrášku
  • soľ
  • muškátový orech
  • podľa potreby jedna cibuľa a troška ryže.

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie drobky pokrájať na menšie kúsky a dusiť vo svetlej maslovej zápražke. Tá musí drobky obaliť a prijať ich šťavu. Pozor, nespáliť! Priliať vodu a na dlhšie rezančeky nakrájané mladé kaleráby, veľa. Nezaškodí pár koliesok mrkvy a pár zrniek zeleného hrášku, aby polievka bola aj farebne pekná. Posolíme morskou soľou a koreníme muškátovým orieškom. Môžeme v polievke variť aj celú neolúpanú cibuľu, zlepší chuť i farbu. Ak chceme polievku hustejšiu, pridáme uvarenú ryžu. Verzia pre vegetariánov: Maslo v zápražke nahradíme olivovým olejom a kuracie drobky čerstvými nakrájanými šampiónmi. Nezaškodí dochutenie doplniť o mleté čili. Polovegetariánska verzia: K šampiňónom je dobré pridať dve až tri kuracie pečienky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa