Zapekanky30

Zapekanky

Suroviny

  • kúsky chleba (aj starší)
  • maslo
  • horčicu
  • mäkkú salámu
  • papriku (červenú
  • zelenú)
  • paradajky
  • tvrdý syr na strúhanie
  • trochu oleja
  • prísady a korenie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na olejom vymastený plech poukladáme krajce chleba, ktoré jemne natrieme maslom, horčicou, poukladáme naň všetky prílohy a dáme zapiecť.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa