Zapekanky30

Zapekanky

Suroviny

  • kúsky chleba (aj starší)
  • maslo
  • horčicu
  • mäkkú salámu
  • papriku (červenú
  • zelenú)
  • paradajky
  • tvrdý syr na strúhanie
  • trochu oleja
  • prísady a korenie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na olejom vymastený plech poukladáme krajce chleba, ktoré jemne natrieme maslom, horčicou, poukladáme naň všetky prílohy a dáme zapiecť.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Ak chcete aby mala káva lahodnejšiu chuť, pridajte do nej trochu vanilkového cukru.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa