Zapekanky15

Zapekanky

Suroviny

  • kúsky chleba - aj starší
  • maslo
  • horčica
  • mäkká saláma
  • paprika
  • rajčiny
  • tvrdý syr na strúhanie
  • trochu oleja
  • prísady a korenie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na vymastený (olejom) plech poukladáme krajce chleba, ktoré jemne natrieme maslom, horčicou a poukladáme na to všetky prílohy. Zapečieme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Zelené vňate treba sekať tesne pred pridaním do pokrmov a pridávame ich až do hotových jedál.
  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa