Zapekané zemiaky plnené mäsom45

Zapekané zemiaky plnené mäsom

Suroviny

  • 1 kg rovnako veľkých zemiakov
  • klobásovú zmes
  • olej
  • tatársku omáčku
  • bylinkovú zmes

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté prekrojíme na polovice, vydlabeme do nich priehlbinky, ktoré naplníme klobásovou zmesou. Zemiaky poukladáme na plech, polejeme olejom a necháme zapiecť. Podávame s tatárskou omáčkou, posypané bylinkami. Ako prílohu podávame zeleninu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa