Zapekané tvarohové cestoviny s ovocím45

Zapekané tvarohové cestoviny s ovocím

Suroviny

  •   vrecúško fliačikov
  • 200 ml mlieka
  • 2 tégliky tvarohu
  • 50 g masla
  • 3 vajíčka
  • 3 PL cukru
  • zavárané marhule

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Kým sa varia, vymixujeme tvaroh, mlieko a cukor spolu. Marhule nakrájame na kocky. Cestoviny zmiešame so žĺtkami, tvarohovým krémom a marhuľami, vyšľaháme z bielkov sneh a pomaly ho vmiešame do zmesi. Vymastíme pekáč, naplníme ho cestovinovou zmesou a pečieme cca. 35 minút doružova.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa