Zapekané tvarohové cestoviny s ovocím45

Zapekané tvarohové cestoviny s ovocím

Suroviny

  •   vrecúško fliačikov
  • 200 ml mlieka
  • 2 tégliky tvarohu
  • 50 g masla
  • 3 vajíčka
  • 3 PL cukru
  • zavárané marhule

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Kým sa varia, vymixujeme tvaroh, mlieko a cukor spolu. Marhule nakrájame na kocky. Cestoviny zmiešame so žĺtkami, tvarohovým krémom a marhuľami, vyšľaháme z bielkov sneh a pomaly ho vmiešame do zmesi. Vymastíme pekáč, naplníme ho cestovinovou zmesou a pečieme cca. 35 minút doružova.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Bryndzové halušky budú pekné biele, ak postrúhané zemiaky zalejete horúcou vodou.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa