Zapekané kapsičky45

Zapekané kapsičky

Suroviny

  • 600-800 g morčacích pŕs
  • 1 lyžica ajvaru (alebo mletej paprikovej pasty)
  • 4 plátky anglickej slaniny
  • 500 g predvarenej bielej špargle s vývarom
  • 8 kúskov sušených paradajok
  • olej
  • 150-200 ml bieleho suchého vína
  • 30 g masla
  • 1 črievko topeného syra
  • 100 ml smotany na varenie
  • štipka mletého muškátového orieška
  • soľ
  • mleté biele korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Morčacie prsia umyjeme, osušíme a narežeme na 4 rovnako veľké plátky. Zľahka naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Jednotlivé plátky mäsa potrieme z jednej strany ajvarom, na každý uložíme slaninu, po dva tenké odrezané kúsky predvarenej špargle a po dva kúsky sušenej paradajky.

Plátky preložíme a upevníme ihlicami alebo drevenou špajdľou. Na rozohriatom oleji v panvici opekáme z každej strany asi po 2 minúty. Potom kapsičky preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, trochu oleja a bielym vínom. V rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia pečieme prikryté 35 minút. Potom odokryjeme a dopekáme do zlatista asi 10 minút pri teplote 210 stupňov Celzia. Upečené kapsičky vyberieme z misy, vytiahneme ihlice a mäso odložíme na teplé miesto.

Do horúceho výpeku v zapekacej mise alebo v hlbšej panvici dáme maslo a na strednom ohni prilejeme 200 ml vývaru zo špargle a nakrájanú špargľu. Varíme asi 5 minút, pridáme topený syr a necháme rozpustiť. Rozmixujeme na hladký krém. Omáčku nakoniec dochutíme smotanou, mletým muškátovým orieškom, soľou a korením. Prevaríme a odstavíme. Podávame k zapekaným kapsičkám spolu so zemiakovým pyré.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa