Zapekané hrianky so sviečkovicou a syrom30

Zapekané hrianky so sviečkovicou a syrom

Suroviny

  • 400 g sviečkovice
  • 1 cibuľa
  • 150 g šampiňónov
  • 2 sterilizované uhorky
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 3 lyžičky paradajkového pretlaku
  • voda
  • celozrnný chlieb
  • strúhaný parmezán na posypanie
  • rukola na ozdobenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mleté čili
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Ošúpanú cibuľu nakrájajte a opečte na troche oleja. Pridajte mäso a opečte s cibuľou. Očistené a nakrájané šampiňóny vmiešajte k mäsu spolu s nakrájanými uhorkami. Ochuťte soľou, čerstvo pomletým korením, mletým čili, cukrom, pretlakom a podlejte vodou. Premiešajte a krátko poduste. Plátky chleba poukladajte na plech a na každý lyžicou naložte mäsovú zmes. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a zapekajte asi 10 minút. Pred koncom zapekania každú hrianku posypte parmezánom a 1-2 minúty dopekajte. Podávajte ozdobené rukolou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa