Zapekaná tekvica so slaninou a s mandľami30

Zapekaná tekvica so slaninou a s mandľami

Suroviny

  • 800 g mladej tekvice
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 150 ml sladkej smotany
  • 150 ml mlieka
  • 100 g prerastenej slaniny
  • olej
  • 2 lyžice lupienkov mandlí
  • 100 g syra eidam
  • listy šalvie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tekvicu očistite a nahrubo nastrúhajte. Vajcia vyšľahajte so smotanou, s mliekom, múkou, prelisovaným cesnakom, lístkami šalvie a s väčšinou nastrúhaného syra. Slaninu nakrájajte na malé kocky a opečte zvlášť na panvici. Spolu s vajcovou zmesou pridajte k tekvici a vlejte do vymastenej zapekacej nádoby. Dajte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 20 až 25 minút. Pár minút pred koncom pečenia posypte tekvicovú zmes zvyšným syrom, mandľovými lupienkami a dopečte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa