Zapekaná mäsová špecialita45

Zapekaná mäsová špecialita

Suroviny

  • 250g mletého hovädzieho mäsa
  • 400g lančmítu
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 400g zemiakov pokrájaných na tenké plátky
  • soľ
  • čierne korenie a rozmarín

Náročnosť receptu

stredne náročný

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na teflónovej panvici opečieme mleté mäso do hneda a vložíme ho na dno väčšieho hrnca. Na to poukladáme na malé kocky narezaný lančmít. Pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie. Navrch poukladáme na tenko nakrájané zemiakové plátky posypané rozmarínom. Pečieme v strede rúry, až kým zemiaky dostanú zlatistú farbu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa