Zapečený hrášok s mrkvou30

Zapečený hrášok s mrkvou

Suroviny

  • 360 g mrkvy
  • 250 g mladého hrášku
  • zeleninový vývar
  • 4 vajcia
  • 300 g hustej kyslej smotany
  • 100 g ementálu
  • 40 g strúhaného parmezánu
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • vegeta
  • 150 g anglickej slaniny
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

88%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú mrkvu vložíme do zeleninového vývaru a pár minút povaríme. Potom pridáme hrášok a ešte 2 minúty spolu povaríme. Zeleninu scedíme, dáme do misy, osolíme, okoreníme mletým bielym korením, ochutíme vegetou a necháme vychladnúť. Celé vajcia rozšľaháme, pridáme kyslú smotanu, nastrúhaný ementál, strúhaný parmezán, osolíme a okoreníme mletým bielym korením.

Do masy zamiešame vychladnutý hrášok a mrkvu a zľahka premiešame. Formu na srnčí chrbát potrieme olejom a vyložíme približne 120 g anglickej slaniny. Naplníme masou, povrch uhladíme a uložíme zvyšné plátky anglickej slaniny. Dáme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia zapečieme. Po zapečení a miernom vychladnutí opatrne vyklopíme z formy a nakrájame na plátky. Podávame s varenými zemiakmi .

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa