Zapečený čokoládový pohár30

Zapečený čokoládový pohár

Suroviny

  • Na cesto: 60 g tmavej čokolády
  • 2 vajcia
  • 40 g práškového cukru
  • 20 g hladkej múky
  • pol lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky kakaa
  • tuk na vymastenie formičiek
  • 2 figy
  • 125 ml červeného vína
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžička maizeny na zahustenie
  • kúsok škorice
  • ríbezle
  • nastrúhaná čokoláda na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme vychladnutú čokoládu, preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom. Vmiešame vyšľahané bielky. Ohňovzdorné sklenené alebo keramické formičky vymastíme, vysypeme kakaom, naplníme do 2/3 cestom, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 stupňov Celzia upečieme.

Figy opláchneme, osušíme a rozkrojíme. Červené víno dáme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, krátko povaríme a zahustíme maizenou vymiešanou v troche studenej vody. Odstavíme z plameňa, škoricu vyberieme a omáčkou prelejeme pokrájané figy. Zapečené poháre po miernom vychladnutí ozdobíme ríbezľami a nastrúhanou čokoládou. Podávame s omáčkou a figami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa