Zapečené špagety na milánsky spôsob45

Zapečené špagety na milánsky spôsob

Suroviny

  • 400 g špagiet
  • soľ
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 150 g čerstvých húb
  • potlčená rasca
  • 150 g šunky
  • 100 g postrúhaného syra
  • 1 dl smotany
  • 3 vajcia
  • postrúhaný muškátový oriešok
  • 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Špagety uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. V rozohriatom oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistené a pokrájané čerstvé huby, potlčenú rascu a udusíme do mäkka. Udusené huby premiešame s uvarenými špagetami a so šunkou posekanou nadrobno, vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme postrúhaným syrom a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtky. Nakoniec ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom a zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno, navrch rozotrieme tuhý sneh ušľahaný z bielkov a zapečieme vo vyhriatej rúre.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa