Zapečené croissanty s čokoládou a višňami45

Zapečené croissanty s čokoládou a višňami

Suroviny

  • 8 maslových croissantov
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 150 ml mlieka
  • 150 g bielej čokolády
  • 6 vajec
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 500 g mrazených višní
  • 2 lyžičky Solamylu na zahustenie
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • práškový cukor na posypanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslové croissanty pokrájame na hrubšie kúsky. Smotanu dáme do hrnca s mliekom, mierne zohrejeme, vložíme kúsky nalámanej čokolády, rozpustíme a odstavíme. Necháme vychladnúť.

Žĺtky vymiešame s vanilínovým cukrom. Z bielkov a krupicového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do čokoládového mlieka vmiešame vymiešané žĺtky, vyšľahané bielky, rozpustené maslo a premiešame. Višne necháme asi 10 minút postáť na teplom mieste.

Hlbokú zapekaciu misu s rozmermi 29 x 19 cm vytrieme maslom. Rozložíme do nej plátky croissantov, posypeme 250 g višňami a zalejeme vaječno-smotanovou zmesou. Necháme 5 minút postáť, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme pri teplote 180 stupňov Celzia. Povrch misy pri pečení môžeme prikryť alobalom.

Zvyšné višne dáme do panvice, podľa chuti pridáme cukor, prilejeme vodu a pár minút povaríme. V troche studenej vody vymiešame Solamyl a šťavu zahustíme. Po zapečení necháme nákyp odstáť. Potom pokrájame, posypeme práškovým cukrom a polejeme višňovou omáčkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa