Zapečené cestoviny s mrkvou a cuketou30

Zapečené cestoviny s mrkvou a cuketou

Suroviny

  • 150 g špagiet
  • 200 g mrkvy
  • 250 g cukety
  • 5 vetvičiek petržlenovej vňate
  • 2 vajcia
  • 125 ml mlieka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej na vymastenie zapekacej misy

Náročnosť receptu

jednoduchý

97%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Špagety uvarte podľa návodu v osolenej vode. Mrkvu ošúpte, nakrájajte na malé kúsky a krátko povarte vo vriacej osolenej vode. Zlejte a nechajte odkvapkať. Cuketu umyte, očistite a nakrájate na malé kocky. Uvarené špagety preceďte a nechajte odkvapkať. Potom ich zmiešajte so zeleninou a dajte do vymastenej zapekacej misy. Listy petržlenovej vňate nasekajte najemno. V miske vyšľahajte vajcia, mlieko a petržlenovú vňať. Podľa chuti osoľte, okoreňte a zmes nalejte na cestoviny. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte 15 až 20 minút. Cestoviny podávajte teplé.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Bryndzové halušky budú pekné biele, ak postrúhané zemiaky zalejete horúcou vodou.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa