Zapečené avokádo30

Zapečené avokádo

Suroviny

  • 1 avokádo
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g nahrubo postrúhaného tvrdého syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 natvrdo uvarené vajce

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Avokádo rozrežeme na polovice, vyberieme kôstku a šupku z lôžka kôstky. Z polovíc avokáda lyžičkou vyberieme dužinu tak, aby sme neporušili vonkajšiu šupku. Dužinu roztlačíme vidličkou, primiešame k nej do sklovita osmaženú, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, časť postrúhaného syra. Zmesou naplníme šupky z avokáda, položíme ich na pekáč, navrch položíme koliesko vajíčka, posypeme syrom a vložíme do dobre vyhriatej rúry asi na 3 minúty.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa