Zapečená tekvicová misa45

Zapečená tekvicová misa

Suroviny

  • 1 tekvica (450 g)
  • 1 väčšia červená paprika
  • 1 pór
  • 70 g údeného syra
  • 1 cibuľa
  • 4 zemiaky
  • soľ
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • lístky tymianu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú tekvicu nakrájanú na mesiačiky osolíme a necháme 10 minút odstáť. Očistené zemiaky vložíme do osolenej vody a predvaríme do polomäkka. Olúpanú cibuľu nakrájame spolu s červenou paprikou a pórom. Zapekaciu misu potrieme olejom a na dno rozložíme predvarené zemiaky.

Potom do misy ukladáme striedavo kúsky tekvice, papriky, póru a cibule. Naplnenú misu osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením. Pridáme olúpané strúčiky cesnaku, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia piecť na 20 až 25 minút. Asi v polovici pečenia do misy vložíme vetvičky tymianu, posypeme strúhaným syrom a dopečieme. Po zapečení dozdobíme lístkami petržlenovej vňate.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa