Zapečená kuracina45

Zapečená kuracina

Suroviny

  • množstvo surovín je približné
  • závisí od veľkosti pekáča
  • ktorý máme; 0,5 kg kuracích rezňov (3 ks)
  • 1 kg zemiakov
  • slaninu
  • 1 červenú kápiu
  • soľ
  • koreniny
  • trošku oleja

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky očistíme a pokrájame na kolieska, slaninu na prúžky, kura a kápiu na kocky. Slaninu a kura opečieme na troške oleja. Všetko poukladáme striedavo do pekáča na stojato (kolieska budú stáť na hranách). Je to síce trošku náročné, ale výsledok stojí zato. Osolíme, okoreníme mletým korením a mletou rascou. Výborná aj cesnaková soľ, tá dá skvelú chuť zemiakom. Dáme zapiecť do rúry prikryté alobalom. Keď sú zemiaky mäkké, necháme zapiecť ešte odokryté cca 10 minút. Dobré je, keď sa dá mäsko deň dopredu marinovať. Na marinádu používam trochu oleja, bieleho vína, grilovacie korenie, mleté korenie, mletý kmín, prípadne trošku korenia gyros alebo akékoľvek aké doma je.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa