Zapečená cuketa s pohánkou30

Zapečená cuketa s pohánkou

Suroviny

  • 2 cukety
  • 60 g pohánky
  • 7 g sušených húb
  • 120 g údeného syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • žerucha

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Prepláchnuté sušené huby dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, necháme napučať a potom dajte variť. Necháme zovrieť a prisypeme opraženú pohánku. Varíme do zhustnutia, občas premiešame. Hrniec odstavíme na celkom slabý oheň a prikrytú zmes necháme dovariť. Tvrdý syr najemno nastrúhame a 60 g syra vmiešame do vychladnutej pohánky.

Podľa chuti osolíme a okoreníme. Umyté cukety aj so šupkou osušíme, pozdĺžne rozkrojíme a vnútornú časť vyberieme. Cukety uložíme na plech vyložený alobalom a v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia pečieme 10-15 minút. Vyberieme z rúry a spodnú časť predpečenej cukety posypeme 30 g nastrúhaného syra. Pridáme ochutenú pohánku s hríbmi, posypeme zvyšným syrom a dáme do rúry dopiecť. Na záver pokvapkáme olivovým olejom a posypeme žeruchou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa