Záhoracké Zuzu45

Záhoracké Zuzu

Suroviny

  • 1 kg bravčového mäsa (kare
  • strehno). Marináda: 5 vajec
  • 1 KL soli
  • 1 KL mletého čierneho korenia
  • 1 KL vegety
  • 3 lyž. maizeny
  • 1 lyž. horčice
  • 3-4 strúčiky cesnaku

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso naklepeme a necháme odležať v marináde 3-4 dni. Nakoniec opražíme na horúcom oleji.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa