
Vyprážané korbáčiky z ovčieho syra
Suroviny
- syrové korbáčiky (údené alebo neúdené)
- vajce
- múku
- strúhanku
- olej na vyprážanie
Náročnosť receptu










počet porcií: 4
Postup
Syrové korbáčiky obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Vyprážame na horúcom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou. Alebo len tak ako chuťovku.Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA
Cennik predplatnehoTipy a triky do kuchyne
- Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
- Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
- Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
- Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
- Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.




Najčítanejšie






