Vrabce z karé45

Vrabce z karé

Suroviny

  • 4 rezne z bravčového karé
  • kyslú kapustu
  • klobásku alebo údené mäso
  • horčicu
  • cibuľu
  • soľ
  • korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme lyžičkou horčice. Pridáme kyslú kapustu, tenký plátok údeného alebo koliesko-dve dobrej klobásky. Poriadne zavinieme a previažeme niťou, aby nám nevytiekli ingrediencie. Orestujeme na cibuľke, ktorú sme si popredu ošmáhli. Poprášime červenou paprikou, podlejeme vodou, aby sme mali dostatok šťavy a dusíme, varíme. Hotové vrabce rozbaľte pred podávaním z nite.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa