Vidiecky zemiakový šalát30

Vidiecky zemiakový šalát

Suroviny

  • 600 g malých okrúhlych zemiakov uvarených v šupke (varný typ A)
  • 1 väčšia červená cibuľa
  • 3 tuhšie zavárané kapie
  • 1 - 2 lyžice majonézy light
  • 2 lyžice sladko-kyslého olivového nálevu z kapie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 100 g sušenej šunky
  • 20 - 30 g širokých hobliniek parmezánu
  • za hrsť čerstvých mätových lístkov
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky ošúpeme a vcelku necháme vychladiť. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky, kapiu na pásiky a preložíme do väčšej misy. Majonézu vymiešame s nálevom, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Zľahka primiešame k zelenine, trocha osolíme a okoreníme. Šalát necháme odležať v chladničke. Pred podávaním ozdobíme preloženými plátkami sušenej šunky, hoblinami parmezánu a natrhanými mätovými lístkami. Môžeme pokvapkať citrónovou šťavou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa