Vianočné vanilkové rožky45

Vianočné vanilkové rožky

Suroviny

  • 100 g mletých orechov
  • 250 g masla alebo hery
  • 350 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 150 g práškového cukru
  • kôra z citróna
  • vanilkový cukor na obalenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zo surovín vypracujeme hladké cesto. Uložíme ho aspoň na dve hodiny do chladničky a potom vyvaľkáme a z neho tvarujeme malé rožky. Tie poukladáme na papier na pečenie a pečieme pri teplote 170-180 °C 20 minút. Obalíme vo vanilkovom cukre.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa