Vianočné plnené broskyne30

Vianočné plnené broskyne

Suroviny

  • 4 väčšie broskyne
  • 250 g krabích tyčiniek
  • 20 g masla
  • 50 ml bieleho vína
  • 1 žĺtok
  • soľ
  • ovocie na zdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Krabie tyčinky pokrájame na menšie kúsky a rýchlo orestujeme na rozpustenom masle. Pokvapkáme ich vínom, stiahneme z ohňa a zľahka do nich vmiešame žĺtok, aby sa nezrazil. Osolíme. Broskyňu rozdelíme na polovice, olúpeme a prehrejeme nad parou alebo v mikrovlnke. Polovice naplníme pripravenou krabou zmesou a ozdobíme ľubovoľným ovocím.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa