Veľkonočný baránok45

Veľkonočný baránok

Suroviny

  • 700 g vareného alebo tepelne upraveného údeného mäsa (najlepšie z bravčovej krkovičky)
  • 1 údenú klobásu
  • 8 bielych rožkov
  • vajec
  • 100 ml mlieka
  • za hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžičku vegety
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Údené mäso, klobásu a rožky nakrájajte na menšie kocky. Rožky v miske pokvapkajte vlažným mliekom. Vylejte na ne rozmiešané vajcia, pridajte nakrájané mäso a klobásu. Ochuťte petržlenovou vňaťou, vegetou, korením a soľou. Všetky suroviny dôkladne zmiešajte a nechajte odpočinúť aspoň 30 minút. Potom zmes vylejte na pripravený plech a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte 35 až 40 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa