
Veľkonočné syrové guľky
Suroviny
- 4 varené vajíčka
- 200 g tvrdého syra
- 100 g masla
- 150 g tvarohu
- 4 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- soľ
- žltá a červená paprika
- pažítka
Náročnosť receptu










počet porcií: 4
Postup
Nastrúhame vajíčka, pridáme tvrdý syr, tvaroh, cesnak, maslo. Osolíme a okoreníme. Tvarujeme guličky a obaľujeme ich v nakrájanej žltej alebo červenej paprike alebo v nakrájanej pažítke. Na misu dáme hlávkový šalát, naň uložíme rozpolené vajcia uvarené na tvrdo a polejeme ich majonézou. K vajíčkam pridáme farebné guličky.Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA
Cennik predplatnehoTipy a triky do kuchyne
- Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
- Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
- Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
- Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
- Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.




Najčítanejšie






