Vegetariánska pizza s baklažánom45

Vegetariánska pizza s baklažánom

Suroviny

  • Cesto: 700 g hladkej múky
  • 1 kocka čerstvého droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 350 ml vody
  • 2 lyžičky soli
  • 100 ml oleja
  • Obloženie: 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžičky cukru
  • 2 baklažány
  • olivový olej
  • 1 cuketa
  • 1 červená cibuľa
  • 8-10 guľôčok sterilizovanej cvikle
  • 150 g nastrúhaného syra
  • soľ
  • mleté čierne
  • korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

82%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zo surovín pripravte pružné cesto na pizzu. Nechajte ho prikryté na teplom mieste vykysnúť. Baklažány umyte, odrežte konce a nakrájajte na kolieska hrubé 1 centimeter. Posypte soľou, nechajte postáť, osušte a na olivovom oleji opečte z oboch strán. Vyberte ich a vo výpeku opečte plátky cukety. Z vykysnutého cesta vytvarujte dve pizze a položte na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Cesto potrite paradajkovým pretlakom vymiešaným s cukrom. Poukladajte opečený baklažán s cuketou, cviklu nakrájanú na kolieska, červenú cibuľu a posypte syrom. Pizzu pokvapkajte olejom a vložte na 15-20 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa