Vegánska paštéta z portobella30

Vegánska paštéta z portobella

Suroviny

  • 350 g šampiňónov portobello
  • 1 menšiu červenú cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice suchého bieleho vína
  • 3 stonky čerstvého tymianu
  • 1 lyžičku dijonskej horčice
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 lyžice chia semiačok

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Huby a cibuľu očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu poduste na oleji, pridajte hríby, prelisovaný cesnak, bylinky a víno. Varte kým sa nevyparí všetka tekutina. Dochuťte soľou a korením. Keď je zmes hotová, dajte ju na chvíľu vychladiť. Zmes dajte do mixéru, pridajte horčicu a rozmixujte ju do hladka. Ak je zmes riedka, môžete pridať chia semiačka. Hotovú paštétu dajte do misiek a nechajte v chladničke odpočívať, aby sa dobre prepojili všetky chute.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa